Er staan al heel wat cakerecepten op Lovetocookhealthy.nl, maar nog niet het basisrecept van een normale vanillecake. Tijd voor verandering dus. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1 zakje vanillesuiker
– een snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suikers en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen in het blik. Haal dan de cake er voorzichtig uit en laat de cake vervolgens verder afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.
Bewaar de cake in aluminiumfolie om hem lekker knapperig te houden.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!