De asperges zijn weer in het land en ik mocht het witte goud als een van de eersten weer proeven dankzij de aspergebox van Kroon op het werk.
Ik besloot er dit jaar niet de standaard recepten mee te maken, maar out of the box te denken. Dat resulteerde in deze asperges met een Oosters tintje. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 8 stuks:
– 8 witte asperges
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel sojasaus
– 2 eetlepels olijfolie + extra
– een snufje zout
– 2 handjes pinda’s
– honing (fles)
– peper
Bereidingswijze:
– Schil de asperges van kop tot onderkant en snijd de onderkant eraf. (Ongeveer 5 centimeter)
– Snijd de asperges voorzichtig in de lengte doormidden en besprenkel ze met honing en peper.
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de asperges goudbruin.
– Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en stel in op 10 minuten.
– Hak de pinda’s in stukjes, knijp de knoflook uit en meng deze met de sojasaus, olijfolie en het zout tot een dressing en voeg hier de pinda’s aan toe.
– Leg de asperges in een bakblik, verdeel het pindamengsel over de asperges en bak ze 10 minuten in de oven.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!