Asperges in bladerdeeg

Ik maakte met de overgebleven asperges van de aspergebox van Kroon op het werk deze heerlijke asperges in bladerdeeg. Je maakt ze supersnel klaar en ze zijn ideaal voor een brunch, tapas of borrelsnack.

Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 5 stuks:
– 10 witte asperges
– 5 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer en ontdooid)
– 2,5 halve plak kaas (30+) (pakje gesneden kaas en in vijf plakjes gesneden)
– 5 plakken kalkoenfilet (beleg)
– 1 ei

Bereidingswijze:
– Schil de asperges van kop tot onderkant en snijd de onderkant eraf. (Ongeveer 5 centimeter)
– Kook ze in 15 minuten beetgaar en haal ze met een tang voorzichtig uit de pan.
– Verwarm ondertussen de oven op 200 graden en stel in op 20 minuten.
– Leg de plakjes bladerdeeg als een ruit op een bakplaat met bakpapier.
– Leg hierop een plak kaas en een plak kalkoenfilet. Leg hierop 2 asperges per ruit, maak de puntjes bladerdeeg die je naar binnen gaat vouwen met je vinger nat met water en vouw ze dan tegen elkaar.
– Klop het ei los en smeer dit over het bladerdeeg.
– Bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 40 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s