Tomatenquiche met ricotta

Vandaag heb ik het recept voor je van een tomatenquiche met ricotta.  Deze quiche is makkelijk te maken en heb je in een uur op tafel staan.  Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche

– een rol vers hartig taartdeeg
– 3 grote tomaten
– 1 ei
– 250 gram ricotta
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 100 gram geraspte kaas (30+)
– peper en een snuf zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 35 minuten.
– Snijd de tomaten in plakjes.
–  Meng de ricotta los in een kom en roer het ei, basilicum, tijm, peper en zout doorheen.
– Vet een taartvorm lichtjes in en verdeel hierover het deeg.
– Vouw de randen van het deeg naar binnen als je teveel deeg hebt voor de vorm. (zie foto). Prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg.
– Verdeel het ricottamengsel over het deeg en leg hierop de plakjes tomaat.
– Strooi de geraspte kaas over de quiche en bak de tomatenquiche in 35 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s