Empanada de pollo

Er staan op Lovetocookhealthy al een aantal recepten van kleine empanadas, maar een grote empanada stond nog op mijn to-do-lijst. En tadaaaa daar is hij dan. Een empanada de pollo oftewel een empanada met kip.
Hij is heel makkelijk te maken en de smaken zijn heerlijk. Ideaal voor een buffet, brunch of avondeten. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 1 empanada:
– 300 gram kipfilet
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– een rode paprika
– 250 gram champignons
– 75 gram groentebouillon
– 275 gram gezeefde tomaten
– peper en zout
– olijfolie
– 2 rollen hartig taartdeeg
– 1 ui

Bereidingswijze:
– Breng de kip in een pan met ruim water aan de kook en laat 10 minuten koken.
– Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Zet weg.
– Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
– Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
– Voeg nu de paprika toe en en roerbak deze gedurende 10 minuten.
– Doe nu de champignons met de bouillon erbij en laat kort pruttelen.
– Voeg als laatste de gezeefde tomaten en wat peper en zout toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
– Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 30 minuten.
– Haal na 15 minuten de pan van het fornuis en roer de kip er door.
– Leg een rol hartig taartdeeg met het bakpapier op een bakplaat.
– Stort de vulling op het taartdeeg en verdeel het, maar houd een dun randje vrij.
– Rol de tweede rol taartdeeg uit en leg boven op de vulling.
– Vouw de randjes dicht door ze tegen elkaar aan te drukken en een beetje om te rollen.
– Klop het ei los en smeer een dun laagje over de bovenkant.
– Maak een sneetje in de bovenkant (midden) van de empanada.
– Bak de empanada in 30 minuten gaar.
– Laat een beetje afkoelen, snijd in stukjes en serveer.

  • Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s