Het werd wel weer eens tijd om een bananenbrood te maken. Er staan heel veel recepten op Lovetocookhealthy.nl , maar er zijn mogelijkheden genoeg om een nieuw recept voor bananenbrood te verzinnen. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 2 grote rijpe bananen
– 3 eieren
– 200 gram patentbloem
– 8 gram bakpoeder
– 45 gram walnoten
– 25 gram geraspte kokos
– 50 gram pure chocolade
– 3 eetlepels honing
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten.
– Hak de walnoten en chocolade in kleine stukjes.
– Doe de bananen samen met de honing en eieren en pureer tot een glad beslag.
– Meng nu het bloem en bakpoeder samen in een kom en roer het natte beslag erdoor tot je een glad beslag krijgt.
– Roer de kokos, walnoten en chocolade door het beslag.
– Vet een cakevorm in, giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
– De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt.
– Laat het bananenbrood met walnoten en chocolade even afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Totale bereidingstijd: 1 uur
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!