Bananenbrood met walnoten en chocolade

Het werd wel weer eens tijd om een bananenbrood te maken. Er staan heel veel recepten op Lovetocookhealthy.nl , maar er zijn mogelijkheden genoeg om een nieuw recept voor bananenbrood te verzinnen. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 2 grote rijpe bananen
– 3 eieren
– 200 gram patentbloem
– 8 gram bakpoeder
– 45 gram walnoten
– 25 gram geraspte kokos
– 50 gram pure chocolade
– 3 eetlepels honing

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten.
– Hak de walnoten en chocolade in kleine stukjes.
– Doe de bananen samen met de honing en eieren en pureer tot een glad beslag.
– Meng nu het bloem en bakpoeder samen in een kom en roer het natte beslag erdoor tot je een glad beslag krijgt.
– Roer de kokos, walnoten en chocolade door het beslag.
– Vet een cakevorm in, giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
– De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt.
– Laat het bananenbrood met walnoten en chocolade even afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Totale bereidingstijd: 1 uur

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s