Deze chocolade biercake gaat weer in het rijtje, vaker bakken. Het is een heerlijke, luchtige cake waarin het bier goed te proeven is. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een cake:
– 175 ml kasteelbier donker (kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– twee eetlepels cacao
– vier eieren (kamertemperatuur)
– een snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg nu het zelfrijzend bakmeel en cacao voorzichtig toe aan het beslag.
– Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Doe als laatste het bier erdoor en mix goed.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!