In de foodybox herfst van Kroon op het werk zat onder andere een pot hazelnootpasta van Bonne Maman en bananen van I AM Organic. Daar besloot ik dit heerlijke bananenbrood met marble effect mee te maken. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 1 bananenbrood:
– 4 rijpe bananen
– 150 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor het bakblik
– 3 eieren
– 2 flinke eetlepels hazelnootpasta
– 75 gram walnoten
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 175 graden.
– Pureer de bananen in een kom (kom 1) en mix hier één voor één de eieren door.
– Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en en klop tot een glad beslag.
– Haal nu 1/3 van het mengsel uit de kom en doe dit in een aparte kom (kom 2).
– Voeg de hazelnootpasta toe aan kom 2 en roer dit goed door elkaar.
– Hak de walnoten in kleine stukjes en roer dit door de beide mengsels.
– Vet een bakblik in en bestuif met wat bakmeel.
– Giet het beslag nu om en om in het bakblik en begin en eindig met het beslag uit kom 1.
– Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
– Laat het bananenbrood een beetje afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!