In de foodybox herfst van Kroon op het werk zat onder andere een pot hazelnootpasta van Bonne Maman. Daar besloot ik deze simpele bananenflapjes mee te maken. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 4 bananenflapjes:
– 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 1 banaan
– 4 flinke theelepels hazelnootpasta + een beetje ter garnering
– een paar druppels water
– poedersuiker
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Snijd de banaan in plakjes.
– Verdeel 1 theelepel hazelnootpasta over de helft van een plakje bladerdeeg, zodat er een kleine driehoek ontstaat. Laat hierbij de randjes leeg.
– Leg hierop wat plakjes banaan.
– Maak de randjes nat met wat water en vouw het flapje dicht. Druk dit aan met een vork.
– Herhaal dit bij de andere drie stukjes bladerdeeg.
– Maak de bovenkant nat met wat water en bak de bananenflapjes in 20 minuten gaar.
– Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en druppel je er met een theelepel wat hazelnootpasta over.
– Maak de bananenflapjes af met wat poedersuiker.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!