Cheesecake met honingabrikozen

Deze cheesecake met honingabrikozen is een taart die mijn man al meerdere keren heeft gemaakt. Hij is heerlijk luchtig, omdat je er ricotta in doet in plaats van roomkaas. De zoete honingabrikozen maken de cheesecake helemaal af.

Op de foto zie je net onder de bovenlaag een bruine kleur, dat is een kleurvloeistof waar mijn man mee experimenteerde. Deze laat ik weg uit het recept. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cheesecake voor 8 personen:
– 200 gram volkoren mariabiscuitjes
– 85 gram ongezouten boter
– 500 gram ricotta
– 4 grote eieren
– 175 gram kristalsuiker
– 225 gram zure room
– 1 theelepel vanille-extract
– 175 gram gedroogde abrikozen
– 4 eetlepels honing
– 1 eetlepel citroensap
– 50 gram walnoten

Bereidingswijze:
– Verwarm de boter in een steelpan.
– Verkruimel ondertussen de mariakoekjes en meng daarna met boter.
– Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de rand in.
– Verdeel het boter-koekjesmengsel over de bodem en druk aan. Zet daarna de springvorm in de koelkast voor 15 minuten.
– Verwarm de oven op 150 graden.
– Meng de ricotta met de helft van de suiker en klop één voor één de eieren en dan het vanille-extract erdoor.
– Haal de springvorm uit de koelkast en giet het ricottamengsel erin.
– Bak de cheesecake een uur in de oven.
– Haal na een uur de cheesecake uit de oven en laat 5 minuten staan.
– Roer ondertussen de overgebleven suiker door de zure room.
– Giet de room over de cheesecake en zet nog 5 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen.
– Hak de abrikozen en walnoten fijn en doe in een pannetje samen met de honing en het citroensap.
– Verhit op laag vuur tot de honing smelt.
– Serveer de cheesecake met de abrikozen en walnoten.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Cheesecake met honingabrikozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s