Herfstflappen

Voor de derde opdracht van de topmember actie van Uit Pauline’s Keuken besloot ik herfstflappen te maken. Een heerlijke variant op de appelflap. Voor de vulling koos ik voor zuivelspread, walnoten, dadels en sinaasappelrasp.

Het resultaat is een frisse, romige herfstflap die bij iedereen in de smaak zal vallen. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 4 herfstflappen:
– 75 gram dadels zonder pit
– 40 gram walnoten
– het rasp van 1 sinaasappel
– 3 volle theelepels zuivelspread
– een beetje melk
– 4 plakjes bladerdeeg (vriezer)

Bereidingswijze:
– Haal vier plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
– Rasp de sinaasappel en doe het rasp in de kom van een keukenmachine.
– Doe de walnoten en dadels erbij en laat de machine draaien tot er een kruimelige vulling ontstaat.
– Roer de zuivelspread erdoor, zodat er een smeuïg geheel ontstaat.
– Verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg.
– Maak de randen nat met de melk en klap de plakjes bladerdeeg dicht, zodat er vier driehoekjes ontstaan.
– Druk de randen goed aan en leg de herfstflapjes in het mandje van de Airfryer.
– Smeer de bovenkant van de herfstflappen ook in met wat melk.
– Bak de herfstflappen vervolgens 10 minuten op 180 graden in de Airfryer.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s