In de Foodybox van Kroon op het werk zat een bakje pulled oats. Ik was al bekend met het product en dat het een ideale vleesvervanger is. Zo maakte ik er al eens noodles mee.

Vandaag laat ik je zien dat je er ook heel makkelijk vegasaté mee kunt maken. Ik gebruikte sotokruiden Van Euroma en sambal van Spice it uit eerdere Foodyboxen. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 1 bakje pulled oats
– 80 gram pindakaas
– 150 ml melk
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel sambal oelek
– 2 eetlepels sotokruiden
– 1 eetlepel olijfolie
– koolsla + dressing naar keuze
– een paar slablaadjes
– pitabroodjes
Bereidingswijze:
– Verwarm de pindakaas, sambal, melk, ketjap en een eetlepel sotokruiden in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
– Zet het vuur zachter en laat de satésaus dik worden. Vergeet niet af en toe te roeren.
– Marineer de pulled oats met de overgebleven eetlepel sotokruiden en olijfolie. Verwarm een koekenpan en roerbak de pulled oats gedurende vijf minuten gaar.
– Verwarm de pitabroodjes volgens een van de opties op de verpakking en snijd open.
– Beleg met de sla, pulled oats en de satésaus. Schep wat koolsla op het bord en je kunt aan tafel!
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!