Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met het bakken met alcohol. Zo maakte ik laatste deze heerlijke, kruidige biercake.
Deze cake maak je met bruin bier en een mix van nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een cake:
– 175 ml bruin bier (kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur) + extra om de bakvorm in te vetten
– 200 gram rietsuiker
– 1 eetlepel tafelstroop
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
– een snufje zout
– 60 gram gemengde noten en gedroogde cranberry’s
– bloem om te bestrooien
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 70 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker, stroop en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg nu het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Doe nu het bier erbij en mix goed.
– Maal de noten en cranberry’s fijner en haal ze door wat bloem.
– Schep de noten en cranberry’s door het beslag.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60-70 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur 55 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!