Een plaattaart is altijd een lekkere en makkelijke manier om groente te eten. Deze plaattaart met rode bieten en geitenkaas is ook nog eens snel gemaakt en daarna doet de oven de rest van het werk.
De combinatie van rode bieten met geitenkaas is erg lekker en door nog wat honing en tijm toe te voegen, krijg je een heerlijke plaattaart. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– een rol hartig taartdeeg
– 1 pakje voorgekookte rode bieten
– 1 bakje met 6 schijfjes zachte geitenkaas
– twee eetlepels honing
– een eetlepel tijm
– een snuf zeezout
– een snuf peper
– twee eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Meng de honing, tijm, zout, peper en olijfolie in een kom.
– Snijd de rode bieten in plakjes, doe in de kom en roer goed door.
– Rol het taartdeeg, met het bakpapier dat erbij zit uit, op een bakplaat.
– Verdeel de rode bietjes over de plaattaart en verkruimel hierover de geitenkaas.
– Bak de plaattaart in 30 minuten gaar.
– Serveer warm.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!