Vegetarische ovenschotel

Het is bijna weer de Nationale week zonder vlees en in het kader daarvan en Meatless Monday testte ik het vegetarisch fijngehakt van Quorn. Ik eet regelmatig vleesvervangers, maar was nog niet bekend met het merk Quorn.

Met dit recept laat ik zien dat je heel makkelijk een vegetarische ovenschotel kunt maken door het vlees te vervangen door een vegetarisch product. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 1 kilo iets kruimige aardappelen
– 1 prei
– 1 rode ui
– 1 schaal vegetarisch fijngehakt
– 250 gram champignons
– 2 klontjes ongezouten roomboter
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 2 eetlepels worcestershiresaus
– 2 theelepels gedroogde tijm
– 2 Elstar appels
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in 20 minuten gaar.
– Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen.
– Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
– Verhit de boter in de pan en bak de prei, ui en champignons gedurende 5 minuten.
– Voeg de tomatenpuree, worcestershiresaus en tijm toe en meng goed.
– Voeg als laatste het vegetarische fijngehakt toe en laat gedurende 2 minuten meepruttelen.
– Vet een ovenschaal in met wat boter en schep het vegetarische mengsel erin.
– Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
– Stamp de aardappelen met het kookvocht en een klontje boter tot puree.
– Breng op smaak met peper en zout.
– Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
– Meng door de puree.
– Verdeel de puree over het vegetarische mengsel.
– Strooi de geraspte kaas over de puree en bak de ovenschotel in 25 minuten goudbruin.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 en 15 minuten uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Vegetarische ovenschotel

  1. Mijn interesse is gewekt en zou zo iets wel willen maken, maar heb toch mijn bedenkingen bij dat Vegetarisch gehakt. In hoeverre is dit een natuurlijk iets, met al die toevoegingen om er iets lekkers van te maken. Ik ga mij daar toch wat meer in verdiepen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s