Rode linzensoep

Deze rode linzensoep is makkelijk te maken, lekker en gezond. Wij aten de soep met brood en smeersels als avondeten. Maak extra veel en vries de rest in, dan heb je een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd in de vriezer zitten.

Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 300 gram rode linzen
– 1 rode peper
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 kleine zoete aardappels
– 2 wortels
– 2 theelepels kurkuma
– 1 liter groentebouillon
– 400 gram tomatenblokjes
– een royale scheut kookroom
– een scheut olijfolie

Bereidingswijze:
– Spoel de linzen schoon en laat uitlekken.
– Snipper de ui, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in reepjes, snijd de knoflook klein.
– Schil de zoete aardappels en wortels en snijd in blokjes/plakjes.
– Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en kurkuma.
– Voeg het water, de bouillonblokjes, zoete aardappel, wortels, linzen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
– Laat de soep pruttelen tot de groente gaar is.
– Pureer de soep glad en roer de kookroom er door.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Rode linzensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s