Ik wilde al een tijd weer eens een frisse cake maken, dus besloot ik een lekkere, smeuïge citroencake te maken. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 275 gram speltbloem + extra voor de cakevorm
– 220 gram ongezouten boter + extra voor invetten
– 200 gram suiker
– 100 gram Griekse yoghurt
– 4 eieren
– 3 theelepels bakpoeder
– rasp en sap van 2 citroenen
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
– Klop de boter en suiker romig met een mixer.
– Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg één voor één de eieren toe.
– Wanneer de eieren gemengd zijn, voeg je het bloemmengsel toe. Mix tot je een mooi egaal beslag hebt.
– Vet een cakevorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem. Zorg dat het bloem op alle zijdes van de cakevorm zit.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Heerlijk recept!
LikeLike
Dank je wel!
LikeLike