Chocolade bananenbrood

Het werd weer eens tijd voor een nieuw chocoladebrood op Lovetocookhealthy.nl Daarom besloot ik aan de slag te gaan met het recept voor een chocolade bananenbrood.!

Dit chocolade bananenbrood staat snel in de oven en is erg makkelijk te maken. Snijd het bananenbrood in plakken en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer, zodat je altijd een lekkere snack achter de hand hebt. Lees je mee met het recept?

Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 200 gram speltbloem
– 100 ml magere melk
– 2 eieren (L)
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram cacaopoeder
– 30 gram 74% pure chocolade
– 30 gram walnoten
– een zakje bakpoeder
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten..
– Mix de bananen samen met de melk, eieren en suiker in de blender/keukenmachine tot een glad beslag.
– Roer in een kom het speltbloem, cacaopoeder en bakpoeder goed door elkaar.
– Doe de droge ingrediënten bij het natte beslag en mix kort tot een glad beslag.
– Hak de chocolade en walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
– Stort het beslag in een siliconen cakevorm en bak het bananenbrood in maximaal 1 uur gaar.

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s