Eierkoeken

Ik maakte al eens eerder recepten voor eierkoeken, maar vond het nu tijd voor een recept dat het meeste lijkt op eierkoeken die je bij de bakker koopt. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 100 gram bloem
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– rasp van een citroen
– 1,5 theelepel bakpoeder
– een snuf zout

Bereidingswijze voor 6 grote eierkoeken:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 12 minuten.
– Klop de eieren en suiker luchtig met een mixer.
– Voeg de citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe en spatel dit voorzichtig door het beslag.
– Schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag op een bakplaat (2 eetlepels per hoopje) en zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes. Tijdens het bakken zullen de eierkoeken nog uitlopen en iets rijzen.
– Bak de eierkoeken in maximaal 12 minuten gaar.
– Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht.

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s