Smeuïge citroencake

Ik wilde al een tijd weer eens een frisse cake maken, dus besloot ik een lekkere, smeuïge citroencake te maken. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 275 gram speltbloem + extra voor de cakevorm
– 220 gram ongezouten boter + extra voor invetten
– 200 gram suiker
– 100 gram Griekse yoghurt
– 4 eieren
– 3 theelepels bakpoeder
– rasp en sap van 2 citroenen
– een snuf zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
– Klop de boter en suiker romig met een mixer.
– Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg één voor één de eieren toe.
– Wanneer de eieren gemengd zijn, voeg je het bloemmengsel toe. Mix tot je een mooi egaal beslag hebt.
– Vet een cakevorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem. Zorg dat het bloem op alle zijdes van de cakevorm zit.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.

Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Smeuïge citroencake

Laat een reactie achter op annabellas Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s