Deze Italiaanse broodsoep met pizzastengels is een perfecte maaltijd als je niet veel tijd hebt en toch iets leuks en lekkers op tafel wilt zetten.
Ingrediënten
– 800 gram trostomaten
– 1 teentje knoflook
– 3 stengels bleekselderij
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 liter water
– 2 kleine ciabatta afbakbroodjes
– 1 klein potje groene pesto
– 1 rol pizzadeeg
– een kleine zakje geraspte Parmezaanse kaas
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 12 minuten.
– Verhit de olijfolie in een soeppan.
– Snijd de tomaten in partjes, snijd de knoflook fijn en hak de bleekselderij in dunne rondjes.
– Bak de tomaten, knoflook en bleekselderij ongeveer 5 minuten in de pan.
– Rol ondertussen het pizzadeeg uit en snijd deze in 8 repen.
– Besmeer de repen met de pesto en strooi hier de Parmezaanse kaas over.
– Vouw de repen dubbel, pak de uiteinden beet en draai ze in tegenovergestelde richting van elkaar zodat er een pizza twister ontstaat.
– Leg de stengels op een met bakpapier bekleedde bakplaat, doe deze in de oven en bak de stengels in 12 minuten gaar.
– Schenk ondertussen 1 liter kokend water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep zeker 8 minuten pruttelen.
– Als de stengels bijna klaar zijn, doe je de ciabatta broodjes er in stukken bij. Laat 5 minuten pruttelen.
– Leg ondertussen de pizzastengels vast op een bord, zodat ze iets kunnen afkoelen.
– Schep nu de soep in de kommen. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Bedankt voor het recept! Van de week ga ik eens de pizzastengels uitproberen. Die vallen vast in de smaak hier thuis😁
Groetjes,
Mariam
LikeLike
Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
LikeLike