Italiaanse broodsoep met pizzastengels

Deze Italiaanse broodsoep met pizzastengels is een perfecte maaltijd als je niet veel tijd hebt en toch iets leuks en lekkers op tafel wilt zetten.

Ingrediënten
– 800 gram trostomaten
– 1 teentje knoflook
– 3 stengels bleekselderij
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 liter water
– 2 kleine ciabatta afbakbroodjes
– 1 klein potje groene pesto
– 1 rol pizzadeeg
– een kleine zakje geraspte Parmezaanse kaas
– een scheutje olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 12 minuten.
– Verhit de olijfolie in een soeppan.
– Snijd de tomaten in partjes, snijd de knoflook fijn en hak de bleekselderij in dunne rondjes.
– Bak de tomaten, knoflook en bleekselderij ongeveer 5 minuten in de pan.
– Rol ondertussen het pizzadeeg uit en snijd deze in 8 repen.
– Besmeer de repen met de pesto en strooi hier de Parmezaanse kaas over.
– Vouw de repen dubbel, pak de uiteinden beet en draai ze in tegenovergestelde richting van elkaar zodat er een pizza twister ontstaat.
– Leg de stengels op een met bakpapier bekleedde bakplaat, doe deze in de oven en bak de stengels in 12 minuten gaar.
– Schenk ondertussen 1 liter kokend water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep zeker 8 minuten pruttelen.
– Als de stengels bijna klaar zijn, doe je de ciabatta broodjes er in stukken bij. Laat 5 minuten pruttelen.
– Leg ondertussen de pizzastengels vast op een bord, zodat ze iets kunnen afkoelen.
– Schep nu de soep in de kommen. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Italiaanse broodsoep met pizzastengels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s