Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 17 – 23

Dag 17– Zondag 2 juni. Watkins Glen – Gettysburg
We checken op ons gemak uit en gaan op weg naar Gettysburg. We komen aan het begin van de middag aan en het is drukkend warm. We checken in en besluiten dan naar het park te gaan. Je mag in het visitors center geen rugzak meenemen, dus loop ik snel naar binnen om een folder en informatie te halen.
Ik krijg een route mee die je zelf met de auto kunt rijden en we gaan op pad. Het is een indrukwekkende route en terwijl we tussen de heuvels en kanonnen staan pakken zich op de achtergrond donkere wolken samen en horen we gerommel. Het gerommel van het onweer past perfect bij de omgeving.

We vervolgen onze route en net als we halverwege zijn barst het onweer los. Daarnaast begint het ook heel hard te waaien en regenen. Opnieuw klinkt er een weeralarm, ditmaal op de radio. We rijden verder en als we door de bossen rijden lijkt het op een gegeven moment net een scène uit Jurassic Park.
Wanneer we bij de begraafplaats aankomen, breekt de zon weer door en al gauw is het weer warm en benauwd buiten.

We rijden terug naar het hotel en halen onderweg chinees eten bij de lokale supermarkt.

Dag 18 – Maandag 3 juni. Gettysburg – Front Royal (Shenandoah NP)
We vertrekken vroeg richting Front Royal, waar het begin van het Shenandoah NP begint. We checken in bij het hotel en gaan daarna het park in. Ons hotel zit om de hoek van het park, dus we zijn er snel. We parkeren bij het bezoekerscentrum en besluiten de kinderwandeling te doen. Wanneer we bijna aan het eind van de route zijn, zie ik een stukje boven mij een beer. De beer ziet ons ook, maar gaat onverstoord verder met eten. We maken wat foto’s en lopen de route uit.

Daarna rijden we met de auto een stuk verder het park in. We komen door een tunnel en ineens zie ik een zwart hoofdje met oortjes langs de weg. We keren de auto, parkeren hem en lopen via de andere kant van de weg richting de beer. Deze zit lekker in de greppel te eten en ik kan op mooie afstand foto’s maken. Er stoppen meer mensen en de beer besluit dan dat het tijd is om te vertrekken.

Aan het einde van de middag rijden we terug naar Front Royal, halen onderweg avondeten en eten dit op in het hotel.

Dag 19– dinsdag 4 juni. Front Royal/ Shenandoah NP
Het ontbijt in dit hotel is zo karig dat we maar een koffie en donut halen bij de Dunkin’, daarna gaan we opnieuw het park in. We rijden nu een stuk verder het park in en het duurt tot het einde van de middag voor we weer een beer zien. Ik zit lekker bij het visitor’s center, wanneer er de beer uit de struiken komt. Het blijkt smooshy face te zijn, een beer die 2 jaar terug is aangereden door een auto en sindsdien met een kapotte kaak en neus door het leven gaat. De parkwachters staan er gelijk bij om te kijken wat ze gaat doen.
Ineens horen we een jong hertje om de moeder roepen. Helaas heeft smooshy face honger en na een kwartier heeft ze het hertenjong te pakken. We zien haar met het jong weglopen en na nog wat gegil van het hertenjong blijft het stil.
We rijden terug naar het hotel om te eten en als we bijna het park uitrijden rent er een beer achter de auto langs.

Na het eten besluiten we nog een keer het park in te gaan en we zien nog eens 2 beren. Eentje aan de kant van de weg en als we om half 9 terugrijden loopt er ineens een beer voor en naast de auto. We eten nog een ijsje vlakbij het hotel met een stel dat we in het park hebben leren kennen en gaan dan terug naar het hotel.

Dag 20 – Woensdag 5 juni. Front Royal – Washington
Vandaag moeten we de auto inleveren, dus vertrekken we op tijd naar Washington. We leveren de auto in, bellen dan met het hotel, zodat de shuttle ons kan komen ophalen. We kunnen nog niet inchecken in het hotel, maar laten de koffers achter en gaan de stad verkennen.
Met hulp van een metromedewerker kopen we oplaadbare metropas en gaan naar de National Mall. Daar bezoeken we een aantal museums. Terug in het hotel brengen we de koffers naar de kamer en zoeken we een plek om te eten. Vlakbij het hotel zit een Whole Foods met warme en koud foodbars. We besluiten het een kans te geven en scheppen van alles op. Ik kies voor onder andere groente, rijst en vlees en fruit. Er is in de winkel genoeg plaats om het eten op te eten en als we klaar zijn lopen we nog even naar een winkelcentrum verder op. Daar bezoeken we nog wat winkels, maar kopen uiteindelijk niets.

Dag 21 – Donderdag 6 juni. Washington
We staan vroeg op, want vandaag staat er om half 8 een tour in het Witte Huis op de planning. Ik heb maanden van tevoren een willekeurige senator aangeschreven en via zijn assistente is het gelukt om een tour te boeken. We ontbijten om 6 uur en gaan dan met de taxi naar het Witte Huis. Daar moeten we ons in een keurige lijn opstellen en even later gaan we door de driedubbele beveiliging naar binnen. Normaal gesproken mag je zelf door een aantal kamers lopen en rondkijken, maar vandaag beginnen er allemaal nieuwe beveiligers en als onderdeel van hun training moeten zij informatie kunnen geven over de kamers, schilderijen, etc. Wij mogen in een groep van 30 mee met een van de beveiligers en hij vertelt ons alles wat we moeten weten over het Witte Huis.

Na de tour gaan we terug naar het hotel om onze spullen op te halen. Je mag namelijk geen tassen, camera’s en andere items meenemen, dus zijn we enkel met onze mobiel en portemonnee op stap. Vanaf het hotel vertrekken we naar Arlington Cementery. We bezoeken het graf van J.F. Kennedy en van de onbekende soldaat. Daar zijn we getuige van de wisseling van de wacht en het leggen van een krans door een groep jonge airforce soldaten. Hun luitenant vertelt me trots over zijn soldaten en als de ceremonie afgelopen is, lopen we naar de uitgang van de begraafplaats.

We pakken de metro naar de dierentuin en brengen daar het grootste gedeelte van de middag door. Het is lekker warm en de dierentuin heeft om de zoveel meter verkoelende vernevelaars staan. Daar maak ik richting de uitgang dankbaar gebruik van, want de diertuin ligt grotendeels op een heuvel en de uitgang ligt bovenaan deze heuvel en het is boven de 30 graden. s’Avonds halen we weer eten bij de Whole Foods.

Dag 22 – Vrijdag 7 juni. Washington
Het is nationale donut dag en we halen koffie en een gratis donut bij de Dunkin’ Donuts. We lopen naar het Crystal City Water Park en eten de donut daar op. Daarna gaan we naar de National Mall om de overige bezienswaardigheden te bekijken. We zijn het grootste gedeelte van de dag daar en gaan op het einde van de middag nog naar Georgetown. We lopen er even doorheen, maar echt geweldig vinden we het niet.

’s Avonds eten we heel verrassend weer bij de Whole Foods.

Dag 23 – Zaterdag 8 juni. Washington – Amsterdam
We ontbijten laat en checken op het allerlaatste moment uit. Daarna pakken we de metro naar Rosslyn Station en wachten daar op de bus die ons naar het vliegveld kan brengen. In tegenstelling tot andere steden is deze bus niet speciaal ingericht voor koffers en is het wat behelpen. Uiteindelijk komen we ruim op tijd aan op het vliegveld. Daar ontdek ik dat onze vlucht een uur vertraagd is. We gaan daarom eerst maar iets eten.
Wanneer we de koffers willen afleveren, blijkt dat het hele internet plat ligt op het vliegveld. De koffers en het inchecken (voor zover je dat niet gedaan hebt) moet handmatig worden gedaan. We staan meer dan een uur in de rij voordat we eindelijk onze koffers kunnen afleveren. We gaan snel door de douane, halen nog een koffie en een snack en gaan dan Netflixen bij de gate.
Na een snelle vlucht landen we in de vroege zondagochtend op Schiphol. Het zit er weer op!

2 gedachtes over “Rondreis Noordoost Amerika en Canada (2019) Dag 17 – 23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s