Zoete aardappelsoep met rode linzen

Deze zoete aardappelsoep met rode linzen zou in Spanje worden omschreven als een crema oftewel crème, omdat het een hele dikke soep is. Ik at dat veel en vaak bij de au-pairfamilie waar ik verbleef en wilde al een tijdje eens zo’n soep maken.
Deze zoete aardappelsoep met rode linzen is heerlijk zacht en romig van smaak. Daarnaast heb je maar heel weinig ingrediënten nodig en kun je deze soep makkelijk vooruit maken.

Ik maakte de soep de eerste keer voor mijn man en mij. De tweede keer dat ik hem maakte waren mijn broer en schoonzus bij ons op bezoek en zocht ik een makkelijk maal. We aten de soep met pompoenpitten, brood en smeersels. Lees je mee voor het makkelijke recept?

Ingrediënten voor 1 liter soep:
– 3 wortels
– 2 grote zoete aardappelen
– 1 liter water
– 2 blokjes groentebouillon
– 200 gram rode linzen
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– pompoenpitten

Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes.
– Schil de wortels en snijd in plakjes.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Was de rode linzen en laat uitlekken in een vergiet.
– Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook en ui in.
– Voeg dan de zoete aardappelen, wortels, linzen, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de groente gaar is.
– Zet het fornuis uit en pureer de soep goed glad. (Vind je de soep toch te dik, voeg dan extra bouillon toe.)
– Maak af met wat pompoenpitten.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s