Nadat er al verschillende gehakballetjes (albóndigas) op de site staan, laat ik je vandaag het simpele recept van vegetarische balletjes zien. Ze zijn een heerlijk hapje voor op de borrel/tapastafel.
Dip de vegetarische balletjes in een lekkere frisse yoghurtsaus voor extra smaak. Je zult zien dat de balletjes een hit zijn. Serveer ze wel goed warm!
Ingrediënten voor 10 balletjes:
– 125 gram kikkererwten
– 1/2 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 kleine wortel
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– peper en zout
– olijfolie
– 4 theelepels Griekse yoghurt
– een bosuitje
– een theelepel bieslook
Bereidingswijze:
– Giet de kikkererwten af, spoel goed schoon en laat uitlekken.
– Doe de kikkererwten, ui, knoflook, wortel, komijn, peterselie, peper en zout in een keukenmachine en hak tot alles goed gemengd is.
– Draai nu balletjes van het mengsel en druk goed aan.
– Verhit een laag olijfolie in een pan en frituur de balletjes rondom bruin.
– Snij ondertussen de bosui in ringen en meng samen met de bieslook, peper en zout door de Griekse yoghurt.
– Serveer de vegetarische balletjes op een schaal met in een apart bakje de Griekse yoghurt.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!