Vegetarische balletjes

Nadat er al verschillende gehakballetjes (albóndigas) op de site staan, laat ik je vandaag het simpele recept van vegetarische balletjes zien. Ze zijn een heerlijk hapje voor op de borrel/tapastafel.

Dip de vegetarische balletjes in een lekkere frisse yoghurtsaus voor extra smaak. Je zult zien dat de balletjes een hit zijn. Serveer ze wel goed warm!

Ingrediënten voor 10 balletjes:
– 125 gram kikkererwten
– 1/2 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 kleine wortel
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel gedroogde peterselie
– peper en zout
– olijfolie
– 4 theelepels Griekse yoghurt
– een bosuitje
– een theelepel bieslook

Bereidingswijze:
– Giet de kikkererwten af, spoel goed schoon en laat uitlekken.
– Doe de kikkererwten, ui, knoflook, wortel, komijn, peterselie, peper en zout in een keukenmachine en hak tot alles goed gemengd is.
– Draai nu balletjes van het mengsel en druk goed aan.
– Verhit een laag olijfolie in een pan en frituur de balletjes rondom bruin.
– Snij ondertussen de bosui in ringen en meng samen met de bieslook, peper en zout door de Griekse yoghurt.
– Serveer de vegetarische balletjes op een schaal met in een apart bakje de Griekse yoghurt.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s