Deze pittige zoete aardappelstamppot is een heerlijk winters maal, dat je ook zeker nog in de lente kunt eten. Deze stamppot zit boordevol groente en maakt de gewone stamppot net wat spannender.
Zoals altijd is dit recept makkelijk en snel te maken. Lees je mee?
Ingrediënten voor 2 personen:
– 170 gram pompoenblokjes (vriezer)
– 200 gram sperziebonen
– 500 gram zoete aardappelen
– 1 rode ui
– 1 rode peper
– 2 theelepels kaneel
– 50 gram rozijnen
– 1 scheut magere melk
– olijfolie
– walnoten
Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook deze samen met de pompoenblokjes in ruim water gaar.
– Was en snijd ondertussen de sperziebonen en kook deze in een aparte pan gaar.
– Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie.
– Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne ringetjes.
– Bak de rode peper, kaneel en rozijnen een paar minuten bij de ui.
– Giet de zoete aardappel en pompoen af en stamp met een scheutje melk tot een zachte stamppot.
– Giet de sperziebonen af en roer deze samen met de uien, rode peper en rozijnen door de stamppot.
– Serveer de pittige stamppot met een gehaktbal en een handje walnoten.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!