Een tijdje geleden ging ik een dag helpen bij Judith van Homemade Queen en zij gaf mij aan het einde van de dag een paar stukjes flapjack mee. Ik vond dat zo lekker dat ik besloot mijn eigen recept voor flapjacks te maken.
Ik speelde wat met de ingrediënten en kwam tot het volgende recept. Lees je mee?
Ingrediënten voor 25 blokjes:
– 100 gram ongezouten boter
– 100 gram honing
– 85 gram kokosbloesemsuiker
– 350 gram havermout
– 40 gram pompoenpitten
– 60 gram gedroogde cranberries
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier.
– Verwarm de honing, suiker en boter in een steelpan.
– Roer hier de havermout, cranberries en pompoenpitten door.
– Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed aan en zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is.
– Bak de flapjacks in maximaal 20 minuten gaar.
– Laat goed afkoelen voordat je de flapjacks uit de vorm haalt en snijd dan in blokjes.
– Je kunt de flapjacks maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!