Ik maakte deze eiersalade met avocado en komkommer als variant op de gezondere eiersalade en de pittige eiersalade die al op de site staan.
Deze salade maak je net zo makkelijk als de andere recepten en is heerlijk als borrelhapje bij een brunch of lunch.
Ingrediënten voor 1 bakje eiersalade met avocado en komkommer:
– 3 eieren
– 1 rijpe avocado
– 1/4 komkommer
– 3 eetlepels yogonaise
– een flinke snuf zout
– paprikapoeder
Bereidingswijze:
– Doe de eieren in een steelpan, zet ze onder water en breng aan de kook.
– Kook de eieren 8 minuten, giet vervolgens het water af en laat ze schrikken door ze onder koud water te houden en laat ze vervolgens in het koude water afkoelen.
– Pel de eieren, snijd ze door de midden en in blokjes.
– Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado uit de schil, snijd in blokjes en doe bij de eieren.
– Schil de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes en doe bij eieren en avocado.
– Voeg de yogonaise en zout (naar smaak) toe en schep voorzichtig door elkaar.
– Maak af met de paprikapoeder.
– Eet smakelijk! Lekker op een cracker of toastje!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!