Pittige eiersalade

Ik ontving in de Foodybox herfst van Kroonophetwerk een potje gele curry pasta en in plaats van deze te verwerken in een curry, besloot ik het te gebruiken in een eiersalade. samen met de mango chutney die in de zomerbox zat. Ik maakte al een eerder een eiersalade, maar wilde nu een pittigere variant maken.
Pittige eieresalade

Het is net als het recept voor de gewone eiersalade erg makkelijk om deze salade te maken. Lees je mee?

Ingrediënten voor 1 bakje pittige eiersalade:
– 4 eieren
– 2 eetlepels yogonaise
– 2 theelepels mango chutney
– 2 theelepels gele currypasta

Bereidingswijze:
– Doe de eieren in een steelpan, zet ze onder water en breng aan de kook.
– Kook de eieren 8 minuten, giet vervolgens het water af en laat ze schrikken door ze onder koud water te houden en laat ze vervolgens in het koude water afkoelen.
– Pel de eieren, snijd ze door de midden en doe het eigeel in een kom. (Als je voorzichtig in het eiwit knijpt, valt het eigeel er zo uit.)
– Prak het eigeel fijn en voeg de yogonaise, mango chutney en gele currypasta toe.
– Snijd het eiwit in blokjes en doe dit bij het eigeelmengsel.
– Meng goed door elkaar en proef. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat currypasta toe.
– Eet smakelijk! Lekker op een cracker of toastje!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Deze eiersalade kun je afgedekt zeker 2 dagen in de koelkast bewaren.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Pittige eiersalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s