Tapas: blini’s met brie, cranberry’s en pijnboompitjes

Vorige week zette ik het eerste recept voor de bloginsiders van Uitpaulineskeuken en Président brie online. Het recept vind je hier.
Blini's met brie, cranberry en pijnboompitten
De tweede foto die ik plaatste was een foto van deze blini’s met brie, cranberry’s en pijnboompitjes. Een lekker borrel/tapasrecept, waar je jouw gasten mee verrast. De combinatie van brie en cranberry is namelijk heel lekker. Het zoete van de cranberry vormt een mooi contrast met de romige brie en de pijnboompitjes zorgen voor de bite.

Ingrediënten voor 6 blini’s:
Cranberrysaus*:
– 250 gram cranberry’s
– een laagje water
– suiker naar smaak

Blini’s:
– 50 gram speltbloem
– 38 gram boekweitmeel
– 1 ei (M)
– 100 ml magere melk
– 1/2 theelepel bakpoeder
– een snuf zout
– olijfolie

Toppings:
– 6 plakjes brie
– een handje pijnboompitjes

Bereidingswijze:
– Begin met de cranberrysaus door de cranberry’s met een bodempje water en suiker naar smaak op het vuur te zetten. Breng aan de kook en laat een beetje indikken. Proef ondertussen of je de saus zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat suiker toe.
– Rooster ondertussen de pijnboompitjes en zet apart.
– Mix de speltbloem, boekweitmeel, het ei, de melk, het bakpoeder en zout tot een beslag.
– Verhit de olijfolie in de pan en schep kleine hoopjes beslag in de pan. De blini’s zijn iets groter dan een poffertje, dus schep niet teveel in de pan. Je kunt ongeveer 3 blini’s tegelijk maken. Bak de blini’s in ongeveer 3 minuten per kant gaar.
– Herhaal bovenstaande stap tot je 6 blini’s hebt.
– Beleg de blini’s met een plakje brie, wat cranberrysaus en maak af met de pijnboompitjes.
– Serveer de blini’s direct.
– Eet smakelijk!

*Vries de resterende cranberrysaus in.

Totale bereidingstijd: 30 minuten indien je de saus nog moet maken. Heb je nog saus, dan ben je binnen 15 minuten klaar.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Tapas: blini’s met brie, cranberry’s en pijnboompitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s