Vandaag heb ik een heerlijk, vegetarisch recept voor jullie. Deze pita pizza’s met avocado zijn perfect for meatless Monday of natuurlijk een andere dag waarop je geen vlees wilt eten.
Deze pita pizza’s zijn erg makkelijk te maken en erg smaakvol. Ook zijn ze leuk om te serveren tijdens een etentje. Kijk je mee naar het recept?
Ingrediënten voor 4 pita pizza’s:
– 4 pitabroodjes
– 1 avocado
– 1/2 courgette
– 1 klein blikje kikkererwten
– 1/2 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 2 handjes veldsla
– 2 theelepels Griekse yoghurt 2%
– een snuf chilipoeder
– een snuf zout
– een snuf peper
– een snuf knoflookpoeder
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 20 minuten.
– Meng de garam masala en komijnpoeder in een kommetje.
– Was de courgette, snijd deze in dunne plakjes, bestrooi ze met de helft van de garam masala en komijn en leg op een bakplaat.
– Bak de courgette in de oven in 15-20 minuten gaar.
– Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Meng ze met de andere helft van de garam masala en komijn.
– Doe wat olijfolie in een pan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig.
– Prak de avocado, voeg de Griekse yoghurt, chilipoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
– Doe de pita’s in een broodrooster en rooster ze knapperig.
– Smeer het avocadomengsel op de bovenkant en maak af met de courgette, kikkererwten en wat veldsla.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!