Zoete aardappelburger

Een tijdje terug deelde ik met jullie het recept voor zwarte bonenburgers. Het werd dan ook de hoogste tijd om een nieuwe variant vegetarische burger te maken.
Zoete aardappelburger
In tegenstelling tot de zwarte bonenburgers, kun je deze burgers het beste in de pan maken. De burgers zijn een beetje spicy door de chipotlepoeder en lekker chewy door de cannellini bonen. Deze burgers kun je na het bakken invriezen, dan hoef je ze de volgende keer alleen nog maar op te warmen.

Ingrediënten voor 4 burgers:
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– 65 gram havermout
– 1/2 theelepel chipotlepoeder
– 5 à 6 eetlepels paneermeel
– 1 klein blikje cannellini bonen
– 2 eetlepels tahini
– 1/2 theelepel zout
– 1/8 theelepel peper
– een theelepel gedroogde peterselie
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 40 minuten.
– Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden, leg met de binnenkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 40 minuten gaar. Laat daarna een beetje afkoelen en verwijder de schil.
– Maal de havermout fijn in een hakmolen.
– Snijd de ui in kleine stukjes.
– Doe de zoete aardappel en cannellini bonen in een kom en pureer of prak tot er een mooie massa ontstaat. Er mogen best nog wat stukjes boon te zien zijn.
– Doe nu gemalen havermout, chipotle, tahini, zout, peper en peterselie erbij en meng goed.
– Voeg nu beetje bij beetje het paneermeel erbij tot er een stevige massa ontstaat. Het kan zijn dat je iets meer paneermeel nodig hebt. Het mengsel moet nog een beetje plakkerig zijn, maar je moet er wel burgers van kunnen maken.
– Maak met je handen vier burgers en zet deze even 10 minuten in de koelkast.
– Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten bruin.
– Lekker op een hamburgerbroodje met topings zoals gekarameliseerde uitjes, avocado, sla en yogonaise.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Plaats een reactie