Vorig jaar at ik tijdens onze rondreis door Amerika een zwarte bonenburger. Deze was zo lekker dat ik het graag ook een keer thuis wilde maken, dus kwam het op mijn to-do-lijstje. En aangezien dat lijstje nogal lang is duurde het ook even voordat ik ze eindelijk maakte.
In Amerika at ik de zwarte bonenburger als hamburger tussen een broodje en daar leent dit recept zich heel goed voor. Dus als je op zoek bent naar een vegetarische burger, dan kun je deze zwarte bonenburger nog lekkerder maken met een broodje, tomaten, sla en augurken en sausjes. Ik at ze dit keer met een makkelijke salade, zoals je op de foto’s kunt zien. Dus deze zwarte bonenburger kun ook je als VGA-tje eten.
Ingrediënten voor 4 burgers:
– 1 groot blik zwarte bonen
– 1 kleine ui
– een halve rode peper
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels maïs
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 ei
– 6 eetlepels havermout
– zout, peper & olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm een oven voor op 190 graden.
Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en fruit in wat olijfolie.
Doe de zwarte bonen, ui, knoflook, rode peper, maïs, paprikapoeder, komijnpoeder, ei, havermout, zout en peper in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, maak met je handen vier grote burgers en leg deze op de bakplaat. Het mengsel is plakkerig, maar dat hoort zo.
Bak de zwarte bonenburgers in 20 minuten gaar en draai na 10 minuten voorzichtig om. Serveer op een broodje of met een salade. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Je kunt de burgers eenmaal afgekoeld invriezen.
Een gedachte over “Zwarte bonenburgers”