Ik ben de laatste tijd weer volop gezondere snacks aan het maken, zodat we altijd iets lekkers in de vriezer hebben. Deze gezondere cranberry muffins liggen op dit moment in de vriezer. Net als de vorige muffins die ik maakte zijn ze makkelijk te maken en snel klaar!
Zorg wel dat je de cranberry’s van tevoren even weekt in warm water, dan zijn ze iets zachter. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten voor 16 muffins:
– 3 rijpe bananen
– 200 gram speltbloem
– 100 ml magere melk
– 3 eieren (M)
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel (acacia)honing*
– 60 gram gedroogde cranberry’s
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Week de cranberry’s in warm water.
– Mix de bananen samen met de melk, eieren, suiker, honing en de vanille-extract in de blender/keukenmachine tot een glad beslag.
– Roer in een kom het speltbloem en bakpoeder goed door elkaar.
– Doe het natte beslag bij de droge ingrediënten en roer kort tot een glad beslag.
– Giet de cranberry’s af, dep droog en spatel door het beslag.
– Vet een muffinblik voor 12 muffins in met wat olijfolie en vet nog 4 silliconen vormpjes voor de rest van het beslag.
– Lepel het beslag in de vormpjes en bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven gaar.
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
* Ik gebruikte de acacia honing van Melvita uit de Foodybox zomer van Kroon op het Werk.