Er kunnen niet genoeg soeprecepten op Lovetocookhealthy staan! En al helemaal niet genoeg varianten van een bestaande soep. Daarom heb ik vandaag het recept voor geroosterde tomatensoep voor jullie.
Door de tomaten eerst te roosteren, krijgt de soep een intensere smaak. Deze soep met geroosterde tomaten is heel makkelijk te maken. Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– 1 kilo trostomaten
– 1 teen knoflook
– 1 rode ui
– 2 eetlepels balsamico azijn
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie + een scheutje
– 750 ml water
– 1,5 blokje groentebouillon
– een theelepel groene pesto
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en stel in op 45 minuten.
– Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
– Halveer de tomaten en leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat.
– Snijd de ui in partjes, pel het teentje knoflook en leg bij de tomaten.
– Strooi hierover de suiker en besprenkel met 2 eetlepels balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie.
– Rooster de tomaten in 45 minuten gaar.
– Zet een pan op het vuur en doe hierbij de tomaten, ui en knoflook. (Ik gebruik het vocht niet)
– Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
– Pureer de soep glad.
– Roer de pesto los met een scheutje olijfolie.
– Serveer de soep en garneer met een beetje pesto olie.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Hou je niet van pesto? Laat dan weg.