Ooit aten mijn man en ik een soortgelijk hapje als voorgerecht in een restaurant. Hoewel ik niet helemaal weet wat er nu in zat, inspireerde het wel tot het maken van deze filodeeg envelopjes met geitenkaas. Je kunt deze filodeeg envelopjes als tapas of als voorgerecht serveren, doe er dan nog wat salade bij, zodat je een mooi voorgerecht krijgt.
Deze envelopjes zijn super makkelijk te maken en snel klaar. Ideaal voor een makkelijke maaltijd dus!
Ingrediënten voor 4 filodeeg envelopjes:
– 1 halve Granny Smith appel
– 1 bakjes met 6 rolletjes zachte geitenkaas
– 4 plakjes filodeeg (ontdooid)
– 1/2 eetlepels honing
– een handje walnoten
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 15 minuten.
– Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
– Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne blokjes.
– Hak de walnoten kleiner.
– Doe de appel, geitenkaas, walnoten en honing in een kom en roer goed door elkaar, zodat het er een mooi mengsel ontstaat.
– Leg een vel filodeeg op een snijdplank en leg een hoopje geitenkaasmengsel in het midden.
– Vouw nu tot een envelopje en vet telkens de flapjes in zodra ze naar binnen gevouwen zijn. Vet de bovenkant lichtjes in en leg daarna de filodeeg envelopjes op de bakplaat.
– Herhaal met de overige vellen filodeeg.
– Bak de filodeeg envelopjes met geitenkaas in 15 minuten gaar.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 25 minuten.