Bij mijn werk zit een Italiaans restaurant, waar ik af en toe eet. Ik kies dan vaak voor de tomatensoep, omdat deze zo ontzettend lekker is. Een kruidige tomatensoep waar je de tijm goed in proeft.
Ik probeerde daarom deze soep na te maken en met deze tomatensoep kom ik aardig dicht in de buurt! Een heerlijke tomatensoep vol van smaak en ontzettend lekker met zelfgebakken brood. Deze soep kun je ook invriezen, dus maak gerust extra veel. Dan heb je later een makkelijke maaltijd binnen no time op tafel staan!
Ingrediënten voor 4 porties:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 winterpeen
– 1 cm gember
– 800 gram trostomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 liter water
– olijfolie
– basilicum
Bereidingswijze:
– Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
– Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook.
– Snijd de gember fijn, schil de wortel en snijd in ringetjes.
– Doe de gember en wortel bij de ui en knoflook en roerbak gedurende 5 minuten.
– Snijd de tomaten in vieren en voeg samen met de tomatenpuree, tijm, bouillonblokjes en water toe.
– Kook de soep gedurende 15 minuten en pureer daarna glad.
– Serveer de soep in de kommen en maak af met wat basilicum. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:30 minuten.
Een gedachte over “Tomatensoep”