Vorig jaar met Pasen liet ik jullie al een recept zien voor gezondere, gevulde eieren. Vandaag heb ik speciaal met het oog op Pasen opnieuw een gezond recept voor gevulde eieren, namelijk gevulde eieren met avocado.
Deze gevulde eieren met avocado zijn opnieuw een lekkere variant op het traditionele recept.
Ingrediënten voor 16 stuks:
– 8 eieren
– 80 ml Griekse yoghurt 2%
– 1 rijpe avocado
– 2/3 theelepels Dijon mosterd
– zout en peper
– paprikapoeder
Extra:
– een spuitzak
Bereidingswijze:
– Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en laat ze even afkoelen.
– Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door midden.
– Schep het eigeel eruit en doe dit in een kom.
– Prak de avocado, Griekse yoghurt en Dijon mosterd door het eigeel.
– Maak op smaak met zout en peper.
– Doe het mengsel in de spuitzak en vul hiermee de eiwitten.
– Maak af met wat paprikapoeder. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Een gedachte over “Gevulde eieren met avocado”