Champignonsoep

Ja eindelijk heb ik champignonsoep gemaakt! Het stond al zo lang op mijn to-do-lijstje en nu heb ik eindelijk gemaakt. Ik was bang dat het heel moeilijk was, maar dat viel me ontzettend mee. Deze soep is namelijk zo gemaakt!
Champignonsoep
Het stukje waar ik tegenop zag was het maken van de roux (het boter-bloemmengsel), maar dat was helemaal niet nodig! De soep is goddelijk en vult goed. Hier komt het recept voor een grote pan champignonsoep!

Ingrediënten voor een grote pan champignonsoep:
– 500 gram champignons
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1,5 liter water
– 3 blokjes groentebouillon
– 100 gram bloem
– 100 gram ongezouten boter + een klein klontje

Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm het klontje boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Doe ze in de soeppan en roer gedurende 5 minuten om.
Verwarm 1, 5 liter water en giet dit in de pan. Voeg ook de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Smelt de 100 gram boter op laag vuur in een steelpannetje en voeg de bloem langzaam toe. Roer tot een glad mengsel ontstaat en laat dit een paar minuten garen op zacht vuur. De roux mag niet verkleuren.
Haal 4 juslepels bouillon uit de pan en voeg dit bij de roux tot het gemengd is. Nu kun je de roux bij de soep doen. Blijf goed roeren tot deze volledig opgenomen is en er geen klontjes meer zijn. Eet smakelijk!
Champignonsoep
Totale bereidingstijd: 45 minuten.

2 gedachtes over “Champignonsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s