Vandaag heb ik weer een heerlijk cakerecept voor jullie. Een cake met sinaasappel en gember. Gember en sinaasappel zijn namelijk een heerlijke combinatie!
Deze cake maak je iets anders klaar dan een normale cake, omdat je alleen eiwitten gebruikt en deze eerst stijf klopt en als laatste door het beslag spatelt. De cake wordt er lekker luchtig van. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het!
Ingrediënten voor sinaasappelcake:
– 200 gram bloem
– 150 gram suiker
– 120 ml olijfolie
– 150 ml verse sinaasappelsap
– 1/2 theelepel sinaasappelrasp
– 2 eetlepels bakpoeder
– 1 theelepel geraspte gember
– 4 eiwitten
– een snuf zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng met een lepel de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg vervolgens de olijfolie, sinaasappelsap en – rasp en gember toe en roer goed door met een lepel tot alles gemengd is.
Klop de eiwitten in een aparte kom stijf met een mixer. Spatel de eiwitten vervolgens voorzichtig door het mengsel tot deze geheel opgenomen zijn.
Vet een bakblik in en bestrooi met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 1 uur gaar.
Zodra de sinaasappelcake klaar is, laat je deze even afkoelen in de vorm en stort je deze op een rooster. Laat volledig afkoelen. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.