Gezondere apple crumble

Oh hello lekker appelkruimelontbijtje! Ik heb al vele pogingen gedaan om een lekkere, gezondere apple crumble te maken, maar met dit recept heb ik de basis gevonden voor een heerlijk herfstig ontbijtje.

Dit ontbijtje maak ik ’s ochtends zodra ik wakker ben en terwijl het geheel in de oven staat, ga ik mij douchen en aankleden. Als ik dan een half uur later de traf af kom lopen, ruikt het hele huis heerlijk! Ben je nieuwsgierig geworden naar dit recept? Hier komt het:

Ingrediënten voor 1 persoon:
– een kleine appel
– 1-2 eetlepels kaneel
– 5 eetlepels havermout
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels agavesiroop
– 1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 35 minuten.
Schil de appel en snijd deze in blokjes. Doe de appel in een ovenschaaltje/pannetje en meng de kaneel er naar smaak doorheen.
Verwarm de kokosolie in een pannetje en zodra deze vloeibaar is meng je de havermout, agave en het ei erdoor. Roer goed en stort het geheel over de appelblokjes. Bak de apple crumble in 35 minuten gaar. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s