Ik had trek in een hartige taart en besloot weer een andere variant te maken. Deze keer met onder andere rivierkreeftjes als vulling.
Ben je nieuwsgierig geworden? Dan komt hieronder het recept.
Ingrediënten:
– 3 eieren
– 1 courgette
– 4 kleine wortels
– 5 plakjes hartig taartdeeg
– 1 bakje rivierkreeftjes (100 gram)
– crème fraîche light (125 gram)
– zout
– peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 40 minuten.
Snij de wortels in kleine rondjes en stoom deze beetgaar. Snij de courgette in dunne plakjes.
Doe een klein beetje olijfolie in een bakvorm en beleg deze met de plakjes hartige taartdeeg. Leg vervolgens de courgette in de bakvorm. Daarop leg je de wortels en de rivierkreeftjes. Kluts de eieren, roer de crème fraîche erdoor, doe er zout en peper bij en giet het mengsel over de ingrediënten in de bakvorm. Strooi er wat rauwe cashewnoten over en zet in de oven. Bak de hartige taart in ongeveer 40 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:50 minuten
Dan had ik hem zaterdag toch mee moeten nemen. Nu gaat het beestje ergens anders in de taart.
LikeLike