Een garnalen cocktail als voorgerecht is o zo lekker, maar zit ook boordevol calorieën. Ik besloot daarom een light versie te maken. Eventueel kun je nog stukjes avocado toevoegen maar aangezien ik daar allergisch voor ben heb ik het weggelaten uit dit recept.
Hier komt het recept!
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 handjes veldsla
– 1 halve grapefruit in kleine stukjes gesneden
– 2 scheutjes vers citroensap
– 1/4 komkommer in stukjes gesneden
– 1 bakje roze garnalen (125 gram)
– 1 halve eetlepel light mayonaise per glas
Bereidingswijze:
Pak 2 hoge glazen en verdeel de veldsla over beide glazen. Schep vervolgens een lepel roze garnalen in de glazen. Leg daarboven op een paar stukjes komkommer en daar bovenop een paar stukjes grapefruit. Herhaal deze stappen totdat alles op is en eindig met een laatste lepel roze garnalen. Doe in elk glas een scheutje vers citroensap en een halve eetlepel light mayonaise. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Een gedachte over “Light garnalen cocktail”