MOM: Chunky monkey bananenijs

Ik wilde al een tijdje zelf bananenijs maken, dus nadat ik de afgelopen maand drie overrijpe bananen in plakjes had ingevroren, vond ik het hoog tijd worden om bananenijs te maken. En dan wel de Chunky Monkey variant.

Het mooie van dit ijs is dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt en verder een goede keukenmachine! Binnen tien minuten heb je al een lekkere bak ijs gemaakt. Ik vroor het zelf nog een paar uur in voor een echte ijstextuur! Ben je nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke ijs? Hier komt het recept!

Ingrediënten voor een kleine bak ijs:
– drie rijpe bananen, in plakjes gesneden en daarna ingevroren
– een handje walnoten
– een 1/3 reep Tony pure chocolade 70%

Bereidingswijze:
Hak de chocolade en walnoten kleiner in een keukenmachine of hakmolen. Zet dit weg.
Doe nu de bananen in de kom van een keukenmachine (met hakmes) en pulseer een paar keer voorzichtig tot er een grote klonter banaan ontstaat. Schraap de banaan van de zijkanten van de kom en zet de keukenmachine nu weer aan. Je zult merken dat de machine in het begin moeite heeft om het ijs klein te krijgen, maar laat hem net zolang draaien tot er een romige substantie ontstaat. Roer even goed om te kijken of er geen stukjes zitten. Doe de walnoten en chocolade erbij en pulseer twee keer kort.
Je kunt het ijs nu al eten (het zal heel snel smelten) of je schept alles in een plastic bakje en je laat het ijs hard worden in de vriezer.
Ik maakte het ijs ’s ochtends en serveerde het s’avonds. Toen smolt het een stuk minder snel. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 10 minuten.

Een gedachte over “MOM: Chunky monkey bananenijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s