Ontbijtkoek

Ik hou een lijstje bij van gerechten/recepten die ik wil maken en bovenaan dit lijstje stond ontbijtkoek. Ik eet het erg graag, maar het is natuurlijk veel leuker als je zelf een gezondere variant kunt maken!

Dus na op wat Internet te hebben gekeken, kwam ik tot het volgende recept. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 250 gram volkoren meel
– 3 theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
– 200 ml magere melk
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels appelstroop
– 2 eieren

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op een uur.
Meng de droge ingrediënten door elkaar en zet weg. Mix nu de natte ingrediënten, totdat je alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix alles goed door elkaar.
Giet het beslag in een siliconen cakevorm en bak de ontbijtkoek in ongeveer een uur gaar. (Ik haalde hem er zelf na 55 minuten uit.)
Laat de ontbijtkoek afkoelen op een rooster. Lekker met boter!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s