Vorig jaar was ik aanwezig bij de Langste Vegetarische Tafel in Amsterdam en daar werden onder andere falafelballetjes geserveerd. Ik vond ze heel erg lekker en sindsdien eet ik ze regelmatig. Laatst at ik ze bij een pastasalade. Misschien een aparte combinatie, maar wel erg lekker! Hieronder vindt je het recept.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 10 falafelballetjes (ik had spinazie falafelballetjes)
– 150 gram gekookte volkoren pasta
– 3 handjes gemixte sla
– 10 cherry tomaatjes in stukjes gesneden
– 3 augurken in stukjes gesneden
– zout
– olijfolie
– peper
Bereidingswijze:
Pak een saladeschaal en doe de pasta, cherry tomaatjes, sla, en augurken erin. Voeg wat zout, peper en olijfolie toe en hussel alles door elkaar. Bak de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking en serveer ze bij de salade.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten