De maand juni staat in het teken van salades op Lovetocookhealthy. En we trappen af met deze heerlijke vullende spinazie linzensalade met zoete aardappel en rode bietjes. Deze salade kun je zowel in de zomer als in de winter eten, want wij vinden dat salade niet alleen een lente/zomergerecht is.
Ik maakte deze salade voor mijn zus en vriend en experimenteerde met een dressing van tahin en honing. De salade vult goed als avondeten, wij hadden er in ieder geval genoeg aan.
Ingrediënten voor vier personen:
– acht handjes spinazie (twee per bord)
– een blik linzen
– vier rode bieten
– twee zoete aardappelen
– twee handjes paranoten
– een theelepel tahin
– twee eetlepels honing
– een scheutje water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat. Snijd de rode bieten in blokjes en leg ook op de bakplaat. Bak de zoete aardappel en rode bietjes in 30 minuten gaar. Keer regelmatig.
Laat de linzen uitlekken en spoel ze schoon tot ze niet meer schuimen. Laat ze uitlekken.
Meng ondertussen de tahin, honing en water tot een dressing.
Als de oven klaar is, begin je met het opmaken van de borden. Leg twee handjes spinazie op ieder bord, verdeel hierover de linzen en schep daar bovenop de zoete aardappel en rode bietjes en maak je de borden af met de paranoten. Giet een beetje dressing over de salade en je kunt aan tafel! Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 50 minuten.