Ik eet heel vaak salades en ik vind het ook leuk om daarmee te variëren.
Onlangs maakte ik een salade van witlof en zoete aardappel. Hieronder vind je het recept!
Ingrediënten voor 1 persoon
– 1 zoete aardappel in kleine stukjes gesneden
– een halve zure appel
– 1 stronkje witlof
– 1 blikje tonijn (uitgelekt)
– een handje ongebrande, ongezouten walnoten
– zout
– olijfolie
– kurkumapoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 40 minuten.
Doe de zoete aardappelstukjes in een ovenschaal, sprenkel er wat kurkumapoeder over en bak ze gaar in ongeveer 40 minuten. Als de zoete aardappel klaar is, laat je deze 10 minuten afkoelen.
Snij de witlof in ringetjes en snij de halve appel in stukjes en doe alles in een schaal. Doe nu de tonijn, de zoete aardappel stukjes en de walnoten erbij en hussel alles door elkaar. Schep de salade op een bord en maak af met wat zout en olijfolie. Eet smakelijk!