Mexicaanse tortilla taart

Je kunt met tortillas veel meer dan wraps of tortizza’s maken. Laatst maakte ik daarom deze Mexicaanse tortilla taart. Het recept is een beetje afgeleid van mijn Chili con carne, dat vind ik altijd een fijne basis om dit soort gerechten mee te maken.
mexicaanse-tortilla-taart-lovetocookhealthy-6

Het gerecht is in principe snel klaar. Je maakt de saus en dan hoef je het nog maar twintig minuten in de oven te doen en klaar is het heerlijke maal alweer. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten:
– 250 gram mager rundergehakt
– twee paprika’s (geel en rood)
– een rode ui
– een blikje maïs
– een rode peper
– een klein pakjes tomato frito
– een theelepel komijnzaadpoeder
– een theelepel cayennepoeder
– een theelepel paprikapoeder
– geraspte kaas 30+
– zes tortillas
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten.
Snipper de ui en fruit deze in een eetlepel olijfolie. Doe het gehakt in de pan en rul het gaar. Snijd ondertussen de paprika’s en peper (verwijder de zaadlijsten en zaadjes) in blokjes. Als het gehakt gaar is, voeg je de kruiden toe en bak je dit even kort mee. Doe nu de paprika’s en peper in pan, laat ook de maïs uitlekken en doe deze ook in de pan.
Roerbak de groente vijf minuten mee en voeg dan het pakje tomato frito toe.
mexicaanse-tortilla-taart-lovetocookhealthy
Vet ondertussen een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Knip het overtollige papier af. Leg een tortilla op de bodem en bedek deze met een laag saus. Leg er een tortilla op en smeer hier weer saus over. Ga zo door tot alle tortillas in de springvorm zitten en eindig met een laag saus. Strooi de kaas er naar smaak over en bak de Mexicaanse tortilla taart in 20 minuten gaar. Eet smakelijk!
mexicaanse-tortilla-taart-lovetocookhealthy-5

mexicaanse-tortilla-taart-lovetocookhealthy-4
Totale bereidingswijze: 40 minuten.

2 gedachtes over “Mexicaanse tortilla taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s