Peanut butter and jam cups

Ja het is bijna weekend! Dus is het de hoogste tijd om een lekkere snack voor het weekend te maken. Ik hou van chocolade en pindakaas en ik herinner me dat ik vroeger een combinatie van pindakaas, hagelslag & jam op mijn brood deed. Toen was ik al een chocolade junky 🙂

Waarom zou ik daar niet een lekkere snack mee maken? Je hebt maar drie ingrediënten nodig. Ik gebruikte de jam van Zonnatura die ik met kerst van hen had gekregen. Nu had ik mooi de kans om deze jam te testen. (Ja hij is lekker van smaak).

Ingrediënten voor 6 cups
– 200 gram pure smeltchocolade 74% van Verkade
– +/- zes eetlepels pindakaas
– +/- zes eetlepels jam
Extra:
– zes siliconen cupcakevormpjes
– een kookkwast

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade in een pannetje. Lepel wat chocolade in een cupcakevorm en bedek met behulp van een kookkwast de binnenkant van de cupcakevorm met chocolade.
Zet de vormpjes in een bakje en bedek de overige cupcakevormpjes ook met chocolade. Zet de vormpjes in de koelkast en bewaar de overgebleven chocolade.

Na een kwartier haal je de cupcakevormpjes eruit en voorzie je ze van nog een laag chocolade. Zet ze opnieuw voor 15 minuten in de koelkast. Haal ze er dan uit en lepel eerst de pindakaas en dan de jam in de cups. Bedek het geheel met de overgebleven chocolade en laat de peanut butter en jam cups zeker een uur hard worden in de koelkast. Enjoy!

Totale bereidingstijd: 10 minuen + 1.5 uur wachttijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s