Zoete aardappel rösti

Gesponsord. Als je mijn Instagram en Facebookpagina volgt, dan heb je inmiddels gezien dat Van Beekum Specerijen en Lovetocookhealthy een samenwerking zijn aangegaan. Je zult de komende tijd daarom een aantal recepten op de site lezen, die gemaakt zijn met de kruiden die ik van hen mag testen.

Ik zocht op hun site naar mooie specerijen, waarmee ik nieuwe gerechten kon maken en ik koos voor kardemom, gerookt paprikapoeder, sumak, chipotle peper, pumpkin spice mix en rozemarijnpoeder. Vandaag laat ik je het eerste gerecht zien, dat mijn vriend met deze kruiden maakte. Hij verraste mij met deze zoete aardappel rösti met rozemarijn. Een makkelijk gerecht dat binnen 45 minuten klaar is. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten voor zes stuks:
– twee zoete aardappels
– een ei
– een theelepel rozemarijnpoeder
– een flinke snuf zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappel en rasp deze met de hand of met de keukenmachine. Doe de zoete aardappelrasp in een kom en meng het ei en rozemarijnpoeder erdoor. Maak op smaak met zout.
Maak met je handen twee pannenkoekjes van het beslag, doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de rösti in tien minuten gaar. Leg de rösti op een met keukenpapier bekleed bord en bak de volgende rösti tot het mengsel op is. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

2 gedachtes over “Zoete aardappel rösti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s